Salon Phoenix este unul dintre cele mai prestigioase saloane de coafura, cosmetica si unghii tehnice din Bucuresti. Produsele folosite sunt de cea mai inalta calitate, exclusiv de la firme cu renume international. Echipa Phoenix este compusa din membri cu experienta vasta in domeniu, mereu la curent cu noutatile, participand atat la workshopuri nationale cat si la targuri si expozitii internationale. Te asteptam!

       ISTORIA  UNGHIILOR  FALSE

Înainte de a avea buze roşii şi gene  lungi, femeile au beneficiat de avantajul unghiilor false. Fie  că erau colorate, din aur, os sau fildeş, unghiile false au captat multiple semnificaţii de-a lungul secolelor.

Acum trei mii de ani  chinezii au început să-şi coloreze unghiile în funcţie de rang. Egiptenii, la rândul lor, considerau culoarea roşie pe unghii un simbol  al celei  mai înalte clase, iar în Orientul Îndepartat, se  considera  că femeile  care purtau unghii foarte lungi  nu erau nevoite să lucreze, mai exact aveau sclavi care le serveau.

Cei care au pus pe piaţă moda unghiilor false au fost americanii.   În 1954, un stomatolog pe  nume Fred Slack a folosit materialul acrylic cu care lucra, pentru a-şi  reconstrui o unghie ruptă. Observând că durerea dispăruse şi unghia arata foarte naturală, el a continuat cercetările şi, la  scurt timp , a obţinut patentul pentru invenţia compoziţiei din acryl şi a formelor pentru unghii false.

În ultimii 25 de ani  a fost inventat tot în Statele Unite , şi gelul pentru unghii false. Fiind mai uşor de aplicat si fară miros, acesta  a devenit foarte popular într-un  timp foarte scurt.

Astăzi, unghiile false au un sens pur cosmetic. Femeile care  doresc o  manichiură  frumoasă şi  permanent întreţinută apelează la  acest truc. O  simplă vizită la salon, poate transforma radical  aspectul mâinilor. Chiar  şi persoanele care işi  rod unghiile pot apela  la  acest  serviciu, pentru a se bucura de avantajele  unei manichiuri îngjrijite.

     DE CE UNGHII FALSE?

Care femeie nu se simte  mai încrezătoare  şi mai seducătoare când oferă spre salut sau… spre sărut o mână îngrijită , cu unghii impecabile sau chiar cochete?

De ce unghii false? Acest lucru are mai multe motive:

-Mâna este întotdeauna îngrijită, estetică datorită unghiilor frumoase, identice.

-În cazul celor care nu au unghii frumoase , defectele pot fi  corectate cu produse pentru construcţie de unghii false.

-În cazul celor care au unghii foarte subţiri, acestea pot fi întărite cu  ajutorul unghiilor  false.

-În cazul celor  care au întotdeauna unghii crăpate,acest lucru poate fi combatut apelând la unghiile false.

-Şi desigur lungimea, forma unghiilor pot  fi reînnoite  tot timpul, iar astfel  şi mâna  noastră  se  reînnoieste.

       UNGHII FALSE- UNGHII CU GEL SAU  ACRYL

Dacă  activitatea zilnică nu vă permite, dacă aveţi  unghii casante sau  pur şi simplu obişnuiţi să vă  roadeţi unghiile şi vă doriţi unghii lungi, frumoase sau cu o formă perfectă  atunci ar trebui să luaţi în considerare varianta de  a aplica unghii false. Acestea  pot  avea o largă varietate de culori, forme  sau stiluri.

UNGHIILE DIN PORTELAN(ACRYL SAU RASINA)  sunt construite dintr-un polymer( pudră acylică) şi un monomer( lichid de fasonaj). Prin combinarea celor două  produse rezultă materialul care este aplicat pe unghia naturală  sau pe extensie. Imediat după  combinarea celor două produse , materialul începe să se usuce( aprox. 60 secunde), iar tehnicianul manichiurist  trebuie  să modeleze  unghia cât mai repede. Unghiile din acryl  sunt mai dure, se pilesc  mai greu  şi  sunt cele  mai răspândite  la  nivel mondial.

-Acrylul are un miros mai puternic, înţepător(poate deranja anumite persoane).

-Acrylul este recomandat tuturor persoanelor, în special celor  care muncesc  mult sau folosesc mult tastatura calculatorului , deoarece are rezistenţă  crescută  şi nu se crapă.

-Acrylul este mai mat, dă aspectul de unghie naturală.

-Unghiile din acryl rezistă  şi  până la 6  săptămâni fără întreţinere.

-Acrylul , oferă mai multe posibilităţi  de lucru.

În România cele mai multe  saloane preferă  metoda de aplicare cu gel, întrucât nu sunt multe profesioniste care au îndemânarea  şi ingeniozitatea de a lucra cu acrylul  şi este  mult mai ieftin. Tehnicieni de renume  de la noi şi  din străinătate recomandă  acrylul pentru că oferă  mai multe posibilitaţi de lucru. Cu ajutorul acrylului ( cunoscut  în termeni populari  şi ca raşină  sau porţelan) se  poate construi o formă  mult mai naturală  şi chiar perfectă  a unghiilor.

În acelaşi timp, tot cu acest material se pot  crea  diverse  forme extravagante cum ar fi Stiletto ,Edge  sau Pipe. Tot acrylul  ajută  la crearea  celor mai deosebite modele, precum tehnica de modelare 3D  sau fonduri în degrade. Avantajele  acrylului  constau în faptul că se usucă la aer, este  foarte rezistent  la şocuri  şi se îndepărtează  prin  topire.

UNGHIILE  DIN GEL  se construiesc dintr-un material  gata preparat (gel) care poate fi aplicat pe unghia naturală  sau pe extensie. Acest material  se usucă numai într-o lampă  specială, tehnicianul manichiurist  având mai mult timp la dispoziţie pentru modelarea unghiei. Aceste unghii  din gel  se pot pili  mai uşor  , fiind mai flexibile.

-Gelul  nu are miros.

-Gelul este recomandat persoanelor  care nu fac  multă muncă  manuală,  deoarece nu rezistă bine la lovituri ( se crapă  , plesneşte).

-Unghiile  cu gel  trebuiesc întreţinute  mai des ( max 3 săptămâni).

-Gelul  este mai  lucios  , mai spectaculos.

-Gelul se îndepărtează  de pe unghie prin pilirea  lui pană  la unghia  naturală.

   AVANTAJELE  UNGHIILOR  FALSE

-Oferă o largă varietate de culori.

-Pot  avea forme  pe  gustul fiecăreia.

-Se rup mai greu  decât unghiile naturale.

-Previn   rosul unghiilor.

-Sunt  mai elastice  şi mai  durabile.

-Oja   rezistă  mult  mai   mult.

   TIPURI  DE  UNGHII FALSE

PROTECŢIA   PE UNGHIA  NATURALĂ

-Pentru  o astfel   de  aplicaţie  unghia  naturală  trebuie să  aibă   o lungime  de  minim  2 mmm.

-Prin   protecţie   se  înţelege   aplicarea  unui   strat   de gel   peste  unghia   naturală,  fără  a   adauga   o  extensie,  în special  pentru  a  proteja  unghia , şi  de a-i  crea   posibilitatea   de  a creşte   la lungimea  dorită.

-Protecţia   este recomandată  pentru   persoanele    care  au probleme    cu  unghiile  ,aceasta  împiedicând   ruperea  lor.

-După  un  anumit   timp, când  unghia   naturală    a  ajuns  la  lungimea    dorită,  protecţia  se  poate  îndepărta   rămânând  unghia   naturală    sau   se  poate întreţine,  avantajul  fiind că, păstrând  gelul, veţi  putea   avea  în permanenţă  unghii  rezistente,  îngrijite,  mereu cu un   alt  model  şi  în tendinţe.

UNGHII  TEHNICE(   UNGHII  FALSE)  CU  – GEL  SAU ACRYL

-Peste  unghia  naturală  se  aplică   un  tips, care  va  fi scurtat  şi  pilit  până  se va  obţine   forma  dorită.   Ulterior  se   aplică  gelul   sau acrylul, în  funcţie de preferinţă.  Unghiile  pot  fi  french,   naturale, pictate  sau decorate   cu  un  design    simplu   sau  exgravagante.

CONSTRUCŢIE   UNGHII-  GEL SAU ACRYL

Construcţia  unghiilor  din  gel/  acryl   este  un  proces  mai complex,  având  avantajul   că   se  poate   obţine  orice  formă, construind   modelul  dorit  ( stiletto,  pipe, pătrate, ovale).  Sub  unghia   naturala  se  aplică o   formă (şablon)     peste  care   se  va construi   unghia  din  gel  sau  acryl,  french,  natural, sau transparent,  în funcţie  de preferinţa  fiecarei persoane  şi  la   lungimea  dorită  de  aceasta.  Unghiile   construite   au o  structură  rezistentă, fiind  greu de rupt.  Pentru  construcţie  este  necesar ca  unghiile  naturale   să  aibă o lungime  medie  de    1-1,5mm, în  caz  contrar  va  fi necesară  aplicaţia  de tips.

Sursa:(informatiiprofesionale, kudika, s.a.)

Reclame

Comments on: "Despre unghiile false de la A la Z." (1)

  1. Super post! chiar de la de a-z! Multumim 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: